Dorsz na spaghetti z cukinii

Składniki:
dorsz – filet
cukinia – 1 mała na 1 osobę
ząbek czosnku na każdą cukinię
masło
sól
pieprz
zielona pietruszka

Rybę przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie obtaczamy w mące. Może być dowolny miks mąk lub mąka skrobiowa. Dorsza smażymy na maśle.

Do przygotowania spaghetti potrzebujemy cienkich pasków cukinii. Do tego używamy temperówkę do warzyw lub jeśli jej nie mamy, bądź kupiliśmy zbyt dużą cukinię i się w temperówce nie mieści – zawsze można użyć zwykłej obieraczki. Cukinię w cienkich paskach smażymy na maśle z czosnkiem. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem i zieleniną. Ja użyłam zielonej pietruszki.

You may also like...

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *