Szybkie brownie bezglutenowe

To bezglutenowe brownie jest intensywne, pyszne i proste w przygotowaniu. Tak po prostu, bez wielkiego wstępu i historyjek z życia. Smacznego!

Składniki:
2 zblendowane dojrzałe banany
2
jajka ubite w całości
2 łyżki cukru kokosowego (można pominąć)
filiżanka naturalnego kakao
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżka mąki z tapioki lub miksu mąk
bakalie
, na przykład orzechy włoskie, suszone figi, wiórki kokosowe
kawałki czekolady

Jajka ubij w całości, gdy już będą puszyste dodaj cukier. Ja użyłam cukru kokosowego, gdyż nie jest tak słodki jak zwykły cukier. Następnie wlej smoothie z bananów i mieszaj masę mikserem na wolnych obrotach. Dodaj suche składniki: kakao, mąkę i sodę. Gdy uzyskasz jednolitą masę, wmieszaj łyżką bakalie i czekoladę. Wrzucaj to, na co masz ochotę. Ja za każdym razem dodaję coś innego.

Nie bój się zmieniać tego przepisu. Możesz pominąć mąkę, dać więcej lub mniej kakao. Jeśli masa będzie za gęsta dodaj odrobinę wody lub mleka kokosowego/ryżowego. W ostateczności jeśli bardzo się spieszysz, możesz wrzucić wszystkie składniki do miski i wymieszać, ciasto po prostu mniej wyrośnie.

Pieczemy w 175 st. bez termoobiegu do suchego patyczka. Zależnie od blachy 20-30 min.

You may also like...